Mer om inomhusgolf

Inomhusgolf är en uppsamlings term som fungerar för alla delar inom golf som kan utföras inomhus. Exempel på saker man kan göra inomhus när det kommer till golf är att besöka inomhus driving ranges eller simulatorer. Ett ställe som erbjuder detta i Stockholm är den så kallade Golfhallen. Många av dessa ställen som erbjuder inomhusgolf av något slag brukar även ha restaurangområden eller liknande för sina gäster.

Golfsimulatorer är det allra lättaste sättet att spela golf inomhus för det kräver inte alldeles för stor yta för att utföra. Det som simuleras är antingen en golfbana eller en drivingrange. Vissa simulatorer är även så utvecklade så att man kan få fram information om hur snabbt golfbollen färdas samt vilken exakta riktning den har. Detta fås fram antingen genom sensorer på bollen eller klubban. I några fall jämförs även de båda resultaten för att få ett ännu mer precist resultat. Dessutom så är simulatorerna smarta nog att ta med i beräkningen vilken typ av terräng samt väderlag som är på den visade banan. Utefter detta så visas bollens färd längs banan eller rangen på simulator skärmen. Nedan kommer de redan nämnda golfsimulatorerna att presenteras mer noggrant.

Golf simulator inomhus

Som tidigare nämnt så brukar de simulerade platserna man kan spela vara antingen en golfbana eller en driving range. I regel så hittar man de allra flesta simulatorerna inomhus. Det är ett tekniskt system som spelas på en stor bioskärm och används av vissa golfare för att kunna golfa oavsett av väder och tid på dygnet. Golfsimulatorer har funnits på marknaden sedan 70-talet och priserna är väldigt varierande. Vissa kan kosta under 2000 kronor och kopplas enkelt ihop med en dator eller tv spel. Medan andra som kan kosta flera hundra tusen, vilket är väldigt komplicerade spel. En mer avancerad simulator kan innehålla ett dedikerat rum, träffduk, projektorer och liknande tekniska finesser.

De enklare simulatorerna har vanligen ingen typ av inbyggd mjukvara, men läser av rörelsen av handhållna sensorer och ger på så sätt information till spelet. De mer avancerade systemen kommer ofta med sin egen mjukvara och skapar en driving range känsla när man spelar. Genom att ha sensorer runt om i rummet så kan mjukvaran känna av exakt hur man slår slaget och kan visualisera slaget tydligt, från allt med hur man träffar bollen till hur den studsar på banan. Detta gör att man kan analysera sina slag mycket noggrannare. Detta är bra för övning inför att spela riktiga banor samt så kan man se vilka typer av felslag som är återkommande. Simulatorer använder sig av simulerade landskap som ibland till och med kan ha riktiga bilder på naturen. Sen kalkylerar datan ditt slag och ger iväg en förväntad bollbana från informationen datan fått av slaget. Det finns många saker som spelar in i ett bra slag. Många komponenter måste stämma ihop i ett bra slag, såsom bra klubb vinkel och en bra träff på bollen. Allt detta och mycket mer räknas in i hur bra slaget blir, precis som i verkligheten.