Golfutrustning

Artikeln berör ämnet golfutrustning. Det finns många fler tillbehör inom golf än bara klubbor, bollar med mera. För att vara förberedd för varje scenario du kan stöta på när du spelar golf eller arbetar med ditt spel finns det golftillbehör som är avgörande för att kunna spela din bästa golfmatch. I den här artikeln går vi djupare in i de olika golftillbehören som gör dig till en bättre golfare, varför de är viktiga och hur de hjälper. När du är klar med att läsa kommer du att ha en förståelse för de viktiga golftillbehören och vilka som kommer att gälla dig.

Vilka tillbehör behöver jag för golf?

Det finns många golftillbehör där ute, och vad du behöver kan bero på banorna du spelar, om du går eller åker, och hur väderförhållandena är. Det lönar sig definitivt att vara beredd på allt, så du vill ha följande tillbehör till hands:

  • Golf T-shirts
  • Golfhandskar
  • Golfparaply

I följande avsnitt kommer vi att ge en mer detaljerad förklaring för vart och ett av dessa golftillbehör, vad du ska leta efter och vilken som är bäst för ditt spel.

T-shirt (tee)

Golf-tee finns i en mängd olika stilar med olika längder, vilket kan göra det svårt att hitta rätt typ av tee för ditt spel. Det finns emellertid ett mycket enkelt sätt att bestämma vilken golf-tee som fungerar bäst för din swing. Du vill ha ett tee som är tillräckligt flexad för att kunna slå ut din golfboll till högreöjd, och tillräckligt smal för att röra sig fritt genom när du behöver lägga putta ner en boll. Om de tees du behöver en som är extra långa, med en kortare storlek för kortare. Det är alltså endast en rekommendation.

Golfhandskar

Att ha en högkvalitativ golfhandske kan hjälpa dig att bibehålla ditt grepp med blyhanden utan att lägga till extra greppstryck. De bästa golfhandskarna är vanligtvis tillverkade med Cabretta-läder, vilket ger en mjuk känsla, flexibilitet och ett fast grepp på golfklubben. Nyckeln till att hitta den bästa golfhandsken för ditt spel är att säkerställa att greppet passar rätt. Detta gäller särskilt om du byter golfhandskarstillverkare eftersom en extra stor handske från ett företag kan passa annorlunda än en från ett annat företag.

Paraply

Paraply

Oavsett var du spelar golf kommer det att finnas dagar där vädret inte samarbetar, och speciellt om vädret är riktigt dåligt. Eftersom de flesta golfväskor har paraplyhållare, är det en bra idé att ta en med dig om det finns någon chans att få väder. Golfparaplyer är olika jämfört med standardparaplyer, med den mest anmärkningsvärda funktionen storleken. När du handlar för ett golfparaply vill du att det ska vara minst 1,5 meter, vilket är tillräckligt stort för att hålla dig och din golfväska torr eller skuggad. De bästa golfparaplyerna har robusta stålramar, dubbla tak och ett bekvämt handtag. Golfparaplyer är inte bara bra för regnet, de kan också skydda dig från vinden och till och med från solens strålar under de heta sommardagarna. Det var kort om utrustningen. Lycka till!