Att hitta rätt golfklubb

Golf är en mycket populär hobby bland människorna i världen. Vad som är allra extra bra med golf är att man ifrån en mycket mycket ung ålder klarar av att spela på något vis, men sedan kan man fortsätta tills dess att man är mycket gammal inom denna sport. Något som ännu mer gör den något för alla. Den är inte heller allt för ansträngande då det mestadels innebär långa promenad sträckor mellan hål samt slag.

Det är en väldigt exklusiv sport som även kan genomföras på hobby nivå. Det är en ganska svår och dyr sport eller hobby att delta i. Utrustningen så som golfklubbor och golfbagar med mera är mycket dyra i inköp. Speciellt om man köper allt nytt från affär. Vill man komma undan lite billigare så är det bästa att köpa i andra hand eller av någon som spelar på samma golfklubb som har ett gammalt set. Dessutom är det relativt dyrt att åka runt och spela på andra golfbanor. Det viktigaste är dock att man tar sig tiden och lägger ned pengarna på att ta sig ett grönt kort. Grönt kort innebär att man har genomfört den utbildning som krävs för att man ska kunna få gå runt själv ute på golfbanan.

Det är ett bevis på att man har kunnat uppnå en specifik kompetens i sitt spel. Detta gröna kort kan inom golfvärlden jämföras med körkort i normala livet. När man sedan blir testad för att veta om man ska få sitt gröna kort så måste man genomföra en golfrunda med en redan “godkänd” spelare som har grönt kort. Denna runda måste man dessutom klara under ett visst antal slag per hål. Kraven för att ta det gröna kortet är att man antingen klarar att spela på 62 slag eller över 18 poäng när man spelar mer än 9 hål eller att man vid två separata tillfällen presterat mellan 63-66 slag eller mellan 14-17 poäng vid spel på över 9 hål. När man sedan har lyckats med att ta sitt gröna kort så får alla starta med ett handicap på 54 poäng och efter detta så arbetar man ned det så lågt som man bara kan. Men ju lägre handicap man besitter desto färre är de extraslag som man kan ha.

Hitta den rätta golfklubben

Att hitta “hem” till den golfklubb som är rätt kan vara väldigt svårt. Självklart kan valet bli enkelt om det är så att man bor i en mindre stad som enbart har en klubb/bana nära. Men har man ett val mellan två klubbar eller fler så kan det vara en väldigt svår sak att välja. Därför är det väldigt bra med internet och google. Det finns nämligen minst en hemsida som kallas för “Golf i Sverige” som man kan ta väldigt mycket hjälp ifrån. Där kan man under fliken “Hitta Golfklubb” se vilka som ligger närmast och vilka recensioner som de har. Ett tips är alltså att ta hjälp av detta men även så kan det vara väldigt smart att fråga runt i vän och arbetskrets om tips på vilken klubb man ska välja. Samt för att få höra vad de tycker om de olika klubbarna för att sedan med all information forma ett bra beslut.